تعریف پمپ آب

حتما در طول این سالیان، سر و کار شما با دستگاهی به نام پمپ آب افتاده است. ممکن است برای شما سوال بوده که این دستگاه چگونه کار می کند و به چند دسته تقسیم می شود. بهتر است این طور بیان کنیم که پمپ آب یک وسیله ی مکانیکی جهت انتقال و گردش، آب و سایر سیالات می باشد. آنها در انواع مختلف جهت کاربردها و اهداف متفاوتی طراحی شده اند که بسته به نیاز و مصرف شما، در مدل های مختلفی عرضه می گردد.

آشنایی با پمپ آب پمپکده

تاریخچه پمپ آب

دغدغه داشتن یک وسیله جهت انتقال مایعات، از قدیم وجود داشته است. در ابتدا به کمک سطل و سایر وسایل جانبی، انتقال آب انجام می شد. اما به مرور زمان و با جدی شدن نیاز به این مسئله، این دستگاه اختراع شد. در سال 1475 اولین پمپهای سانتریفیوژ ساخته شد و مورد استقبال همگان قرار گرفت.

در سال 1830 بالاخره اولین پمپ مدرن توسط فردی به نام Revilion اختراع شد و در 19 سال بعد شرکت تولیدی گولد توانست اولین پمپ آب تمام فلزی جهان را ریخته گری و مونتاژ کند.

موارد استفاده پمپ آب  

پمپها در مصارفی مانند کشیدن مایعات از چاهها، در صنایعی  مانند کشاورزی، انرژی، نفت و گاز، اتومبیل، صنایع غذایی، سیستم های خنک کننده، سیستم های گرمایشی و سرمایشی، تهویه مطبوع، استخرها، صنایع آزمایشگاهی، برج خنک کننده و بسیاری از موارد دیگر به ما کمک می‌کنند.

در صنایع پزشکی، از آنها در فرآیند های بیوشیمیایی، ساخت و ترکیب دارو به کار گرفته می شوند و حتی به عنوان جایگزین مصنوعی برای قسمت های مختلف بدن استفاده می گردد.

طبقه بندی انواع پمپ آب پمپ آب پمپکده

به طورمعمول پمپها به دو دسته کلی سانتریفیوژ و جابجایی مثبت تقسیم می شوند که هردو نوع جهت جابجایی مایعات، البته با ساختار متفاوت به کار می‌روند. هر کدام از این دستگاه ها دارای زیرمجموعه های زیاد دیگری هستند که ویژگی های خاص خود را دارند. باید دقت داشته باشید هر نوع پمپ، برای یک نیاز خاص، طراحی و تولید شده است. بنابراین اگر قصدخرید دارید، باید به این ویژگی ها و همینطور قیمت آن توجه نمایید.

نحوه کارکرد انواع پمپ آب

 پمپهای سانتریفیوژ تقریبا اساس کار یکسانی دارند و جهت استفاده در مایعات رقیق بسیار مناسب می باشند. در مرکز این دستگاه ها، وسیله ای به نام پروانه وجود دارد که دارای تیغه های خمیده ای است و مسئولیت هدایت مایعات با سرعت بالا، را بر عهده دارند. پروانه ها برای عملکرد بهتر همیشه در مایعات غوطه ور هستند.  در واقع پمپهای سانتریفیوژ معمولا با استفاده از پروانه و چرخششان، فشار لازم را جهت انتقال مایعات، ایجاد می کنند. این نوع از پمپها به دو دسته ی پمپ آب خانگی و مستغرق تقسیم می گردند.

در این بین پمپهای خانگی نیز خود به انواع بشقابی، جتی، طبقاتی افقی، طبقاتی عمودی، تک پروانه، دو پروانه، جتی، سیرکولاتور و محیطی خانگی تقسیم می شوند و انواع مستغرق را نیز می توان به سه دسته ی کف کش، لجن کش و شناور تقسیم نمود.

پمپ آب پمپکده

اما در پمپهای جابجایی مثبت، قضیه کاملا فرق می کند. تفاوت پمپ جابجایی مثبت با نمونه ی سانتریفیوژ آن، در نحوه انتقال مایعات است. بدین صورت که پمپ آب جابجایی مثبت از انرژی مکانیکی برا انتقال سیالات استفاده می کند.

از همین رو این پمپها قادر به مکش سیالاتی با گرانروی و فشار بالا می باشند. آنها اغلب از دنده هایی برای حرکت آب، استفاده می کنند. این چرخ دنده ها با حرکت دوار خود سیال را جابجا می کنند.

 در کل باید گفت جریان مثبت مایعات از طریق انقباضات مکانیکی و گسترش دیافراگم انتقال می یابد. از این پمپها عمدتا در صنایعی استفاده می شود که با مایعات حساس یا مایعاتی با گرانروی بالا سرو کار دارند. 

برای خرید انواع پمپ آب  و مشاوره خرید رایگان با کارشناسان ما در پمپکده تماس بگیرید

 

فروش انواع پمپ آب

فروش انواع برندهای پمپ آب

پمپ آب خانگی

همانطور که از نام آن مشخص است، اکثرا در خانه ها برای مصرف روزانه استفاده می گردند. از مزایای خرید پمپهای خانگی این است که آنها جریان برق کمتری نسبت به پمپ های کشاورزی مصرف کرده و دارای قدرت کمتری می باشند. به همین خاطر، آنها در محدوده کمتری آب را انتقال می دهند.

پمپ آب سانتریفیوژ

مشکلات پمپ آب

پمپ آب سانتریفیوژ با تبدیل انرژی جنبشی چرخشی به انرژی هیدرودینامیکی باعث جریان پیدا کردن آب می شود. انرژی چرخشی از یک موتور الکتریکی حاصل می شود. آنها برای بهبود کیفیت، آب را مکش کرده، و با فشار بالا آن را خارج می کنند.

پمپهای جتی مناسب حمل آب سرد و بدون ذرات معلق، برای تامین آب خانگی، دستگاه های آبرسانی، برنامه های کاربردی کشاورزی و پر کردن منابع ذخیره آب برای مصرف خانگی یا کشاورزی می باشند. آنها قوی تر از انواعی هستند که در بالا ذکر شده است.

انواع مشکلات پمپ آب

بدلیل خاصیت مکندگی در پمپ ها، کمترین میزان فشار سیال در چشمی پروانه می باشد، لذا در صورتی که فشار بر سطح سیال در آن نقطه، از مقدار معین (فشار بخار سیال)، کمتر شود، سیال به بخار تبدیل شده و تشکیل حباب می دهد و همراه با سیال به ناحیه پرفشار حرکت می کند. زمانی که سیالی در مکانی پرفشار قرار گیرد سیالات اطراف، حباب فشار را به آنها وارد کرده و باعث ترکیدن می شود.
قبلاً اشاره شد، برای جلوگیری از پدیده کاویتاسیون در پمپ آب گراندفوس و سایر برندها می بایست، سیستم پایپینگ قبل از پمپ آب، طوری طراحی گردد که درحالت نرمال، فشار سیال در چشمی پروانه از مقدار مشخصی کمتر نگردد. لذا مسئله کاویتاسیون به سیستم قبل از پمپ، باز می گردد. کافی بودن میزان NPSHA برای جلوگیری از کاویتاسیون شرط لازم بوده، ولی کافی نمی باشد و مواردی وجود دارد که در صورت کافی بودن NPSHA در پمپ کاویتاسیون رخ می دهد. در صورت بروز کاویتاسیون، مشکلات بسیار زیادی برای عملکرد و قطعات پمپ بوجود می آید. دراین زمان، صدایی مانند برخورد دانه های شن و ماسه به پروانه ایجاد می شود که باعث افزایش سر و صدا و لرزش پمپ می گردد.

اثرات و خرابی ناشی از کاویتاسیون

عبارتند از:

1- اثرات pitting بروی پروانه و casing
2- کاهش عمر و خراب شدن زود هنگام یاتاقان
3- کاهش عمر مکانیکال سیل و آسیب زود هنگام آن
4- افزایش نیروهای وارد بر قطعات

موارد و نشانه های کاویتاسیون

عبارتند از:
1- افزایش دمای سیال
2- افزایش سرعت سیال
3- جدایی و کاهش سیال
4- عدم برآورده کردن نیاز سیستم توسط پمپ
5- کاهش راندمان و ….